A brüsszeli lövöldözés miatt is vádat emeltek Salah Abdeslam ellen

Fotó: FEDERAL POLICE OF BELGIUM / DSK

-

A párizsi terrortámadás mellett az elfogása előtt egy héttel történt lövöldözés gyanúsítottja is a brüsszeli terrorista.


Brüsszelben vádat emeltek csütörtökön a tavaly novemberi párizsi merényletek egyik fő felelősének tartott Salah Abdeslam ellen rendőrök elleni lőfegyveres támadás miatt is, amelyet a múlt havi brüsszeli merényletek előtt egy héttel követett el – közölte Abdeslam védőügyvédje.

Sven Mary arról tájékoztatott, hogy a párizsi terrortámadások kitervelésével is vádolt védencét ezúttal gyilkossági kísérlettel vádolták meg a brüsszeli Forest negyedben március 15-én lezajlott lövöldözés miatt. A tűzpárbaj a hatóságok terrorellenes csoportjának a párizsi merényletek felderítését célzó művelete közben robbant ki. A lövöldözésben négy rendőr megsebesült, egy gyanúsított meghalt, két másik (köztük Abdeslam) pedig elmenekült.

Salah Abdeslamot négy hónappal a párizsi merényleteket követően, március 18-án fogták el Brüsszel Molenbeek nevű negyedében, alig néhány házra szülei lakásától. Már az elfogását követő napon vádat emeltek ellene a párizsi merényletekben játszott szerepe miatt.