A britek imádták A visszatérőt

Forrás: InterCom

-

Leonardo DiCaprio nyerte a legjobb színészi díjat az idei BAFTA-n, azaz a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia díjkiosztóján vasárnap éjjel. A Mad Max is négy díjat nyert, bár értelemszerűen csak technikaiakat. A Saul fiát nem jelölték. Brie Larson boldog.


A visszatérő öt díjat nyert a 2016-os BAFTA-díjátadón. Köztük a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat Leonadro DiCaprio, aki először nyert, bár eddig háromszor jelölték, kizárólag Martin Scorsese-filmért (Aviátor, A Wall Street farkasa, A tégla).

DiCaprio kiemelte köszönőbeszédében, hogy mennyire sokat tanult a brit színészektől, például Peter O’Toole-tól, Tom Courtenay-től vagy éppen Gary Oldmantől és Daniel Day-Lewistól, írja a Guardian.

A visszatérő lett a legjobb film is, illetve a legjobb rendezést is megnyerte Alejandro González Iñárritu. Emanuel Lubezki is elvitte a legjobb operatőr díját, zsinórban harmadszor.

A Mad Max négy díjat nyert: látványtervezés, jelmez, smink, vágás.

Brie Larson lett a legjobb színésznő (A szoba), Mark Rylance (Kémek hídja) és Kate Winslet (Steve Jobs) a legjobb mellékszereplők. Ennio Morricone is nyert az Aljas nyolcas zenéjéért. A Saul fiát nem jelölték a legjobb idegen nyelvű film kategóriában, amit az argentin Eszeveszett mesék nyert.

A legjobb brit film a Brooklyn lett.