A Brexit miatt szállt ki az üzletből Wáberer

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-

A Brexitet és a migránsválságot nevezte meg okként Wáberer György, amiért elmaradt cége tőzsdei bevezetése. Ezért kellett kiszállnia a fuvarozó vállalatból.


- A családommal közösen hoztam meg azt a döntést, hogy kiszállok a napi robotból és eladom a céget - mondta szerdán egy háttérbeszélgetésen Wáberer György, a nevével fémjelzett legnagyobb magyar fuvarozócég - immár - egykori tulajdonosa. - Miniszterelnöki megbízottként és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének elnökeként tovább dolgozom a hazai fuvarozók érdekeinek védelmén.

A múlt héten jelentették be, hogy a korábban tőzsdére készülő Wáberer céget az alapító tulajdonos - a parkettre vezetés elhalasztása mellett - eladta az addig is részedéssel rendelkező Mid Europa Partner's befektető cégnek. A konkrét vételárat sem akkor, sem ezúttal nem árulták el az érintettek. Azt azonban bejelentették: Wáberer György stratégiai tanácsadóként továbbra is segíti az új többségi tulajdonost.

A beszélgetés során Wáberer elismerte: a tranzakcióra azért került sor, mert életbe lépett egy klauzula a befektetővel korábban kötött szerződésben. Eszerint, amennyiben elmaradt a cég tervezett tőzsdei bevezetése, úgy valamelyikük kivásárolja az üzlettársát. Mint az egykori alapító-tulajdonos elmondta: felmerült az a lehetőség is, hogy ő tesz ajánlatot a befektetők tulajdonára, ám ettől végül - családi okokra hivatkozva - elállt. A tőzsdei bevezetés elmaradását azzal indokolta:


a Brexit és a menekültválság okozta bizonytalanság miatt nem tartotta időszerűnek a parkettra lépést.

A régi-új tulajdonos képviselője ma bejelentette: akár már a jövő évben árulni kezdik Budapesten a Wáberer részvényeket.

Wáberer György megerősítette azokat a híreket, amelyek szerint Orbán Viktor miniszterelnököz közel álló vállalkozóval, Garancsi Istvánnal kezdett közös ingatlanfejlesztési projektekbe Budapesten.