A Bosch a dízelbotrány jogi ügyeire tartalékol

-

650 millió eurót tettek félre.


A Bosch 650 millió euró céltartalékot képez a Volkswagen AG emissziós botrányának jogi kockázataira - jelentette be Volkmar Denner vezérigazgató a szerdai eredmény-beszámolót követő sajtókonferencián.

A Volkswagen AG számára a Robert Bosch GmbH szállította az emissziós botrányban érintett motorok kipufogógáz-kezelő berendezésének egyes részegységeit.

"A részegységek kalibrálása és a jármű üzemeltető rendszerébe való integrálása alapvetően a jármű gyártójának a felelőssége" - közölte a Bosch még a dízelbotrány tavaly szeptemberi kirobbanásakor.

A stuttgarti ügyészség a Volkswagen emissziós botránya ügyében indított nyomozást tavaly decemberben a Bosch egyes alkalmazottaira is kiterjesztette. Az ügyészség szerdai közleménye a gyanúsítottak megnevezése nélkül folyamatban lévő nyomozásról számolt be.

A privát tulajdonban lévő Robert Bosch GmbH tavaly 70,6 milliárd euró értékesítési árbevétel után 3,5 milliárd euró adózott eredményt ért el. A cég az idén forgalmának 3-5 százalékos növekedésére számít.