A Blikk szerint Orbánra utaztak a TEK által elfogott férfiak

-

Már korábban közölték róluk, hogy szélsőjobboldaliak. Ha tényleg a neten fellelhető Magyar Nemzeti Hadsereg tagjai, akkor ez igaz.


A TEK által elfogott két, a Blikk szerint hatvan éven felüli férfi a Magyar Nemzeti Hadsereg tagjának vallja magát.

Guglizással hamar kideríthető, hogy létezik egy ilyen alakulat, már ha azonos azzal, amelyről a Blikk ír. A 2011-ben alakult szervezet eddig nem sokat csinált, egy az Amerikai Népszavának küldött közlemény, valamint pár – alaposan zsidózó, négy év alatt párezres nézettségű – 15 lájkolóval rendelkező YouTube-csatorna „öregbíti” hírnevét.

A Blikk szerint a budapesti M. Péter (60) és a gödöllői R. Gyula (62) a napokban két gépfegyvert, hangtompítót és lőszereket tett egyikük Volvójába, a TEK a XI. kerületben kapcsolta le őket. A Blikk szerint most arra készültek, hogy merényletet kövessenek el Orbán Viktor ellen.

A Belügyminisztérium rendészeti államtitkára, Tasnádi László egy pénteki sajtótájékoztatón közölte, hogy a két férfi „ki akart végezni” egy kormánytagot, de hogy kit, azt nem árulta el.

A Blikk szerint Hajdu János, a TEK főigazgatója akaratán kívül is – még kedden – megerősítette a lap arra vonatkozó információját, hogy Orbán Viktor volt letartóztatott férfiak célpontja, mert a sajtótájékoztatón azt mondta, a szervezet által kiemelten védett személyek biztonsága miatt nyomoztak. A Blikk tudomása szerint a TEK Orbán Viktor és Polt Péter legfőbb ügyész személyi védelméről gondoskodik, Polt Péter pedig nem a kormány tagja.

A Magyar Nemzeti Hadsereg már említett, az Amerikai Népszava által leközölt közleményéből egyébként az derül ki, hogy egyik fő ellenségének éppen a TEK-et tartja.