A Blikk szerint Brüsszelbe is drágán ment Hende Csaba

Forrás: Youtube/kgv.hu

-

A lap tegnap arról írt, Hende Csaba akkori titkárságvezetőjével, jelenlegi élettársával 252 ezer forintért szállt meg egy éjszakára Párizsban. Most újabb három drága külföldi utat találtak.


2011-ben és 2012-ben Belgiumba is volt három drága útja a honvédelmi miniszternek, ahol kirívóan magas volt a szállásköltség – írja a Blikk. Azt, hogy kik voltak Hende útitársai, honvédelmi és nemzetbiztonsági okokra hivatkozva nem árulta el a minisztérium. Annyit tudni, Siklósi László védelempolitikai helyettes államtitkár tagja volt a delegációnak, őt is csak azért közölték, mert állami vezetőnek számít. Minden útra hárman mentek, a harmadik személy kiléte titok.

Hende mindhárom esetben az uniós védelmi miniszterek találkozójára utazott. Az egyik alkalommal 121 ezer, a másik alkalommal 118 ezer forintba került egy főnek a szállás egy éjszakára. A harmadik alkalommal 219 ezer forint volt a szállásköltség, de a minisztérium adataiból nem derült ki, hogy fejenként vagy két főre. Más alkalmakkor Hende is a töredékét költötte szállásra brüsszeli kiküldetésein.

A korábban megírt, szintén nagyon drága párizsi útjánál biztos, hogy Szajlai Mónikát vitte magával, aki régen a titkárságvezetője volt, most viszont már az élettársa. Az akkori út csaknem 500 ezer forintba került. Hende az RTL Klubnak azt mondta, külön szobában laktak, és a repülőn is más osztályon utaztak.


Miniszteri vallomás