A Black Flag egykori basszusgitárosa végül is Oscar-díjat nyert

-

Kira Roessler is tagja volt a Mad Max: A harag útja hangvágását készítő csapatának, amely Oscar-díjat nyert hétfő hajnalban. A Black Flag egykori basszusgitárosa és Mika Watt volt felesége elég jó filmográfiával rendelkezik.


Kira Roessler azután lett a Black Flag basszusgitárosa és egyedüli női tagja, hogy az alapító basszeros, Chuck Dukowski kilépett az együttesből 1983-ban. A Black Flag a kaliforniai hc-punk mozgalom talán legkultikusabb zenekara, 1977 környékén alakult, 1981-től pedig Henry Rollins volt az énekese.Kira Roessler amúgy a 45 Grave szintisének, Paul Roesslernek a húga. Többek szerint pedig Roessler volt a Black Flag legjobb basszerosa, de 1985-ben kirúgták a zenekarból (részben azért, mert Roessler akkoriban már az UCLA-n tanult hangmérnöknek, és nehezen tudták egyeztetni a zenekart és az egyetemet), amely rövidesen szintén feloszlott. A fenti videóban Roessler 2:40-től látható hosszabb ideig.1985- környékén Roessler és Mike Watt (Minutemen és egyebek) már jártak, és megalapították a Dos nevű duót, amelyben mindketten basszusgitáron játszottak és énekeltek. Később összeházasodtak, elváltak, de a mai napig együtt játszanak és adnak ki lemezeket.Mindenesetre Kira Roessler amellett, hogy a mai napig zenél, a hollywoodi filmipar munkása lett mint hangvágó a kilencvenes években, azon belül is a dialógusok vágásával foglalkozik. Nyert már például Emmyt is a Trónok harcában végzett munkájáért. Erre lehet böngészni a filmes munkásságát, de néhány címet azért kiemeltünk: Álmatlanság, Túszdráma, Gyilkos cápák 2., Kommandóbázis 2., Kutyám, Jerry Lee 3., Oviapu, Lopott idő, Napsütötte Toszkána, Az elektronos ködben, Invictus. És a Mad Max: A harag útja.


Kira Roessler a nyolcvanas években


A Mad Max pedig egy csomó technikai díjat nyert hétfő hajnalban, köztük a legjobb hangvágásért járót is. A két díjazott Mark A. Mangini és David White voltak, de ők természetesen egy nagy csapatban dolgoztak, amelynek megköszönték a gála közvetítésében: ott tűnt fel többeknek Kira Roessler neve.Kövesd a VS.hu kultúrarovatát a Facebookon is!