A BKV nem vizsgálhatja a metróbalesetet

Fotó: Szabó Gábor

-

A vezérigazgató szerint a rendőrök „mindent” lefoglaltak.


„Azonnali hatállyal le kellett állítanunk a hétfői metróbaleset belső vizsgálatát” – közölte az MNO-val Bolla Tibor. A BKV elnök-vezérigazgatója a portálnak megerősítette a VS.hu korábbi értesülését, hogy a rendőrség kiszállt a közlekedési céghez, házkutatást tartottak.

A BRFK közlekedésrendészeti főosztályának nyomozói kedd reggel a BKV-nál jártak, s mindent lefoglaltak: a balesetet okozó szerelvényt és az üggyel kapcsolatos összes forgalmi dokumentumot; többeket kihallgattak – mondta Bolla.

A VS.hu kérdésére a BKV nem válaszolt, a rendőrség pedig azt közölte, hogy:A folyamatban lévő nyomozásban a hatóság által foganatosított nyomozati cselekményekről nem kívánunk nyilatkozni.

Azt természetesen megerősítették, hogy az „említett ügyben a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya nyomozást rendelt el vasúti közlekedés veszélyeztetése gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen”.

Az MNO egyébként úgy véli, a Pillangó utcai, tucatnyinál több utas sérülésével járó fővárosi baleset okát a forgalomirányítás, a diszpécserek közelében kell keresni. Szerintük ezt támasztja alá az is, hogy Tarlós István főpolgármester sem érti:


Hogy a fenében lehetséges az, hogy egyik szerelvény utoléri a másikat,

amikor amióta jár a 2-es metró, ilyen soha nem történt?”


Korábban a hideg, nedves időjárás, a lehullott falevelek, illetve az Alstom metrószerelvényeinek fékrendszere és a 2-es metró biztonsági berendezése is szóba került az okok között.