A biztonsági ülés miatt nem sérült meg a kislány a halálos balesetben

Fotó: MTI/MTVA / Varga György

-

Csak a biztonsági ülésben szállított egyéves gyerek nem sérült meg a péntek éjszakai, Keszthely és Várvölgy között történt halálos balesetben – közölte szombaton a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.


A baleset a Keszthely és Várvölgy közötti úton történt pénteken, 20 óra után. Egy 25 éves férfi tűzifával telepakolt Lada Samarájával Várvölgy irányából Keszthely felé tartott, amikor egyelőre ismeretlen okból frontálisan nekiütközött a szemből érkező személygépkocsinak. Az összeroncsolódott autókból a tűzoltók emeltek ki két embert, köztük a Lada sofőrjét, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.


A másik személyautóban egy zalaszentgróti házaspár utazott, a hátsó ülésen pedig három gyermekük foglalt helyet. A férj és a feleség, valamint egyik lányuk súlyosan, másik lányuk könnyebben sérült meg, de a biztonsági gyermekülésben szállított egyéves kisgyermek sérülés nélkül megúszta a balesetet.

Az MTI a helyszínről úgy értesült, hogy az ütközést okozó Lada sofőrje feltehetően ittasan ült a volán mögé.

Nothoff Ingrid, a ZMRFK szóvivője az MTI-nek felidézte, hogy a mostani halálos baleset helyszínén – egy hosszú, de szűk egyenesben – napra pontosan egy évvel ezelőtt egy kerékpározó osztrák házaspárt gázoltak halálra. A két idős embert egy autójával kisodródott 34 éves férfi ütötte el, de mint a nyomozás megállapította, a balesetet nem ő, hanem egy szabálytalanul előző 44 éves férfi okozta, aki ellen azóta az ügyészség vádat is emelt.