A biztonság megteremtésének fontosságáról szólt Áder beszéde

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

-


Áder János államfő szerint "a haza minden előtt" fundamentumot előtérbe helyezve, közösen kell megteremteni a polgári demokráciánk új, 21. századi biztonságát.

Biztonságunk megteremtése ránk vár, hazánk valamennyi polgárára – hangsúlyozta a köztársasági elnök a honvédtisztek augusztus 20-ai, ünnepélyes avatásán elmondott beszédében, kiemelve: "világunk egyre kevésbé hasonlít régi, megszokott önmagára".

Tíz évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy egy évtizeden belül visszatér a hidegháború veszélye Európába, hogy recsegni-ropogni kezd az euróövezet, hogy olyan népvándorlás indul, amelynek következményeként Magyarország határait is százezrével ostromolják a bevándorlók – mutatott rá Áder János.


Hende Csaba honvédelmi miniszter arról beszélt: Magyarország évezredes története bizonyította, hogy csak akkor maradhatunk meg, ha van hadseregünk, honvédségünk.

Amely országnak jó hadserege van, le tud ülni a nemzetközi tárgyalóasztalhoz - mondta a miniszter, hozzátéve: van mihez segítséget kérnie, van miből segítséget adnia. Hende Csaba hangsúlyozta, hogy a magyarságért, a nemzetért érdemes dolgozni, ha kell harcolni.