A bíróságon csalt ki újabb milliókat attól, aki beperelte őt

Fotó: Getty Images/iStockphoto / marcogarrincha

-

Vádat emelt a Szentesi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki a bírósági tárgyalása napján csalt ki több millió forintot az általa már korábban is megkárosított sértettől – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.


A férfit az ügyészség először nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolta meg, és ennek az ügynek a tárgyalásán rövidítette meg ismét a férfi az általa már egyszer meglopott személy pénztárcáját.


A vádirat szerint a férfi 2007 októbere és 2010 márciusa között a sértettől – őt tévedésbe ejtve – 32 millió forintot vett át, ezért jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt folyt eljárás ellene a Szentesi Járásbíróságon.

A korábbi büntetőeljárás alatt a vádlott több részletben mintegy 5 millió forintot megtérített a sértettnek, de a 2013. november 7-ei tárgyalás előtt 3,5 millió forintot visszakért azzal a valótlan állítással, hogy ebből az összegből tudja üzleti tevékenységét folytatni, és így lehetősége lesz a teljes adósság törlesztésére. A sértett a tárgyalás után átadta az összeget.

A vádlott elismervényt állított ki, amelyben vállalta az átvett pénz és a korábbi tartozás megfizetését 2014. február 28-áig. A vádirat szerint azonban a férfinak – aki jelenleg jogerős szabadságvesztését tölti – már a pénz átvételekor sem állt szándékában a sértettnek az összeget visszafizetni. Az előző évben a vádlott ugyanis semmilyen gazdasági tevékenységet nem végzett, nem volt tagja egyetlen gazdasági társaságnak sem, így reális lehetősége sem lett volna a kölcsön törlesztésére.