A bevándorlóellenes propaganda az újságban is megjelent

-

Emlékeznek, mit csináltak a pünkösdi hétvégén? A korábbi magyar nemzetes Liszkay Gábor vezette Napi Gazdaságban féloldalas reklám hirdeti, hogy az EU bevándorlókat „telepítene” Magyarországra.


Egy matricára emlékeztető grafikai elem is van a kék alapon fehér szöveggel brandelt bevándorlóellenes propagandán, amely szerint „csak a pünkösdi hétvégén több mint 1000 tiltott határátlépőt fogtak el a rendőrök”. A Napi Gazdaságban megjelent kormányhirdetésben a pünkösdi hétvége mindenki által átélt élményével feltehetően a közös, ám alapvetően kellemes és békés érzelmi nevezőt igyekeztek megteremteni az üzenethez, hogy a veszélyérzet még fenyegetőbbnek hasson.

A reklám bővebben fejti ki az utcai plakátokon olvasható propagandát. Eszerint hússzorosára nőtt a bevándorlók száma két éve alatt Magyarországon, illetve az EU a bevándorlók szisztematikus telepítésével a magyar munkahelyeket veszélyezteti. Majd felhívja a figyelmet arra, hogy demokrácia lévén a kormány a hirdetést olvasó állampolgár véleményére kíváncsi, amelyet egy kérdőív formájában küldhet el. Elmondhatja például, hogy szerinte a születendő magyar gyerekekre érdemes-e költeni inkább pénzt, vagy a bevándorlókra.