A betegségéről szóló pletykák miatt munka közben mutatták Putyint

Fotó: RIA Novosti / Alexei Druzhinin

-

Szóvivője tegnap azzal cáfolta a szállongó híreket, hogy az elnök kézfogása olyan erős, hogy bárki kezét eltöri. Ilyet a tévében nem mutattak, a nézők azonban láthatták Putyint mosolyogni és bólogatni.


Az orosz állami tévé nyilvánvalóan az elnök betegségéről szóló híreszteléseket igyekezett cáfolni, amikor felvételeket mutatott arról, ahogy Vlagyimir Putyin Moszkva környéki novo-ogarjovói rezidenciáján az orosz legfelsőbb bíróság elnökével, Vjacseszlav Lebegyevvel tárgyal a jogrendszer reformjáról.

A rövid felvételen az orosz elnökön nem látszott semmi különös. Mosolygott és bólogatott Lebegyev szavaira, valamint néhány szót mondott a bírósági rendszerről.Korábban az interneten azt követően kezdtek el pletykák terjedni Putyin egészségi állapotának romlásáról, hogy a Kreml szerdán bejelentette: az elnök elhalasztja a napokban tervezett kazahsztáni látogatását. Kazah kormánykörökből – névtelenül – olyan jelzések is érkeztek, hogy Putyin megbetegedett.

Az orosz államfő egy hete nem jelent meg a nyilvánosság előtt. Utoljára március 5-én volt látható a nagyközönség számára, amikor Matteo Renzi olasz miniszterelnökkel találkozott Moszkvában.


Egy tréfás összeállítás Putyin „eltűnéséről”