A benzinkút sem jelent védelmet a vasárnapi zárva tartás elől

Fotó: MTI/MTVA / Soós Lajos

-

Egy március 10-én született módosító javaslattal megakadályoznák a vasárnapi nyitva tartásban azokat a Spar üzleteket is, amelyek benzinkutakon működnének.


A Spar legújabban azzal próbált a vasárnapi zárva tartás jogszabályai és módosítói között lavírozni, hogy összefogott az OMV-töltőállomásokkal. Már hét Spar Express nyílt benzinkúton azzal a hivatalosan közölt szándékkal, hogy „a töltőállomásokon is elérhető legyen a szupermarketekre jellemző áruválaszték, a szupermarketekre jellemző árszínvonalon”, egyúttal nyilván azzal a szándékkal, hogy az OMV-töltőállomásokon működő üzletek éjjel-nappal működve, kicselezzék a vasárnapi zárva tartást.


Csakhogy úgy tűnik, az Országgyűlés Gazdasági bizottsága nem hagyja a trükközést - vette észre az Index. Március 10-én felkerült a parlament honlapjára egy módosító, miszerint „az az üzemanyagtöltő állomáson belül működő üzlet, amely nem értékesít üzemanyagot,a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény rendelkezéseinek alkalmazása során kiskereskedelmi tevékenységet folytató üzletnek minősül”.

A módosító javaslat nem nevesíti a Spart.