A Belvárosnál vizsgálódik az ügyészség - Rogánék cáfolnak

Fotó: MTI/Beliczay László / MTI/Beliczay László

-

A hetilap információi szerint ismeretlen tettes ellen nyomoz és a Rogán Antal vezette belvárosi önkormányzatnál vizsgálódik hónapok óta az ügyészség. A kerület cáfol.


HVG tudomása szerint a Rogán vezette önkormányzatnál hónapok óta kutakodik a Központi Nyomozó Főügyészség. A lap csütörtökön megjelenő számában arról ír, hogy a Rogán lakásingatlanjának paraméterei és a politikus parlamenti vagyonbevallása közötti ellentmondásnál súlyosabb a gyanú, az ügy érinti a Belváros–Lipótváros gazdálkodását. Az ismeretlen tettes ellen folyó büntetőeljárásról a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket a főügyészség, az ügy tényét azonban megerősítette. A hetilap önkormányzati forrásokból úgy értesült, tavaly év vége felé iratokat, köztük megbízási szerződéseket foglaltak le a kerület hivatalában. A hvg.hu írása szerint az V. kerület gazdálkodását mindeddig csak a sajtó pedzegette, a helyi ellenzék nem tett semmit az ügyben, aminek az lehet az oka hogy a kerületben, képviselő-testületi döntés alapján kiosztott támogatások egy része ellenzéki, részben MSZP-s, részben jobbikos érdekeltségeknek ment. Így jutott pénzhez a Bródy Gábor kerületi MSZP-elnök által vezetett Sikeres Belvárosért Egyesület és a Hegedűs Loránt-féle Szabadság téri Református Egyházközség.  


Az önkormányzat tagad

Az V. kerületi önkormányzat szerda este a Fidesz frakción keresztül arról tájékoztatta a VS.hu-t, hogy az önkormányzat tudomása szerint  az ügyészség az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos kérdésben semmilyen iratot nem kért be vagy foglalt le. Az önkormányzat vezetői közül senkit nem hallgattak meg ilyen ügyben. Az önkormányzat hivatalától kértek be hatósági ügyekben iratokat. "A hivatali ügyek semmilyen formában nem érintik az önkormányzat gazdálkodását" - áll a közleményben. Sem a polgármester, sem a képviselő testület nem illetékes hatósági ügyekben.