A belünket kidolgozzuk, hogy a legjobb autót adjuk Hamiltonnak

Fotó: PRESSE SPORTS / PREVOST JEROME

-

Cáfolta az összeesküvésről szóló híreszteléseket a Forma-1-es Mercedes csapat, melynek címvédő pilótája, Lewis Hamilton példátlan pechsorozattal kezdte az idényt.


A háromszoros világbajnok brit versenyzőt rendre technikai problémák akadályozzák. Szombaton az Orosz Nagydíj időmérő edzésének harmadik szakaszában műszaki gondok miatt nem tudott mért kört teljesíteni, így a 10. helyről volt kénytelen nekivágni a futamnak, és végül második lett. Márkatársa, Nico Rosberg ugyanakkor hibátlanul teljesít, és négyből a negyedik futamát nyerte meg a szezonban.

„Mindent megmozgatunk, a belünket kidolgozzuk, hogy a lehető legjobb kocsit adjuk Lewisnak – hárította el indulatosan az interneten terjedő összeesküvés-elméleteket Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. - A közösségi médiában folyamatosan sértegetnek bennünket, de egyik őrült sem gondolhatja komolyan, hogy hátrányos helyzetbe hozzuk azt a pilótánkat, aki két vb-címet nyert nekünk."


Tavaly minden oka megvolt az örömre Hamiltonnak


Az istálló felügyelőbizottságában dolgozó Niki Lauda is tagadta, hogy a csapaton belül a német versenyző lenne a kedvezményezett. „1100 emberünk próbálja a lehető legjobb autókat előállítani. Szó sincs szándékos hibákról, ezek az emberi mulasztások bárhol előfordulhatnak” – hangsúlyozta az osztrákok háromszoros világbajnoka.

Az idény előtt a Mercedes kicserélt néhány szerelőt a két pilóta körül - az indoklás szerint azért, hogy „új ingerek érjék őket”. Hamilton akkor kifogásolta ezt a döntést, melynek szerinte semmi értelme sem volt.