A Bayern szállással és egymillió euróval segíti a menekülteket

-

A világ egyik legnagyobb futballklubja edzőtáborában ad szállást a menekülteknek, és pénzzel is segíti őket.


Az Európában még soha korábban nem tapasztalt menekültkrízisre reagálva a Bayern München, együttműködésben a várossal, valamint Bajorországgal, azonnali anyagi, és tárgyi segítséget kínál föl – áll a klub honlapján megjelent közleményben.

A Bayern – hasonlóan az osztrák Austira Wienhez – edzőtábort hoz létre, ahol a menekültekkel érkező fiatalok nem csupán futballozhatnak, de szállást, ellátást és felszerelést is kapnak, később pedig németórákat is indítanak számukra.

A későbbiekben a Bayern München egy jótékonysági mérkőzésből befolyó 1 millió eurót is felajánl a menekülteket segítő szervezeteknek, melyeket a müncheni városvezetéssel és a bajor tartományi kormánnyal közösen fognak kiválasztani.


Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke


A német rekordbajnok és aktuális címvédő következő hazai bajnoki mérkőzésén, szeptember 12-én, az Augsburg ellen minden játékos két kísérőt fog kapni: egy német gyerek mellett egy menekülttáborban lakó fiatal is kisétálhat az Allianz Arena gyepére.

„Mi, itt a Bayern Münchennél elkötelezettek vagyunk a szociálpolitikai kérdésekben, különösen abban, hogy segítsünk az otthontalanná vált és nélkülöző gyerekeknek, nőknek és férfiaknak, akiket támogatni és segíteni szeretnénk Németországban” – nyilatkozta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München elnöke.

A bajor tartományi belügyminiszter, Joachim Hermann üdvözölte a Bayern erőfeszítéseit: „Ez csodálatos és példaértékű kezdeményezés, újabb megnyilvánulása a segítőkészségnek és a jó szándéknak, ami az országunkat jellemzi.”

„A Bayern ma egy nagyon fontos mérföldkövet tett le, lenyűgöző a klub elkötelezettsége” – mondta München polgármestere, Dieter Reiter.