A Bayern a hétvégén bajnok és rekorder lehet

Fotó: AFP Photo / István Hajdu

Újabb rekordot állíthat be a hétvégén a Bayern München, miután nyolc körrel a bajnokság vége előtt bezsebelheti a bajnoki címet.


A címvédő Bayern München a 26. fordulóban biztosíthatja első helyét a Bundesligában, ha idegenben legyőzi a Mainzot. A bajorok saját rekordjukat dönthetik meg a hétvégén, tavaly áprilisban, hat fordulóval a vége előtt nyerték meg a Bundesligát. A csúcshoz az is szükséges, hogy a második Borussia Dortmund, és a harmadik Schalke 04 is kikapjon. A Bayern 71 ponttal vezeti a német bajnokságot, a Dortmund 48, míg a Schalke 47 pontos.


bayern

A Bayern és a Mainz eddig 15 találkozót játszott egymással, 10-szer a Bayern diadalmaskodott, a Mainz csak háromszor tudott meglepetést okozni, 2010-ben éppen a magyar válogatott Szalai Ádám rúgta a győztes gólt. De nem szabad lebecsülni a hazaiakat sem, a legutóbbi 10 bajnokijukon egy háromgólos vereséget szenvedtek a Wolfsburg otthonában és két döntetlent könyvelhettek el. A Borussia Dortmund Huszti Szabolcsékhoz, Hannoverbe látogat, míg a Szalai Ádámot foglalkoztató Schalke a jelenleg sereghajtó Eintracht Braunschweiget fogadja. Az esélyek alapján a dortmundiak és a gelsenkircheniek a mérkőzések favoritjai, így akár egy fordulóval elcsúszhat a Bayern rekorddöntése.