A Barcelona sikere a Szegedet is helyzetbe hozta

Fotó: AFP / ATTILA KISBENEDEK

-

A címvédő kétgólos sikert aratott Szkopjéban, így alaposan összetorlódott a mezőny a férfi kézilabda BL B csoportjában. A Szeged ugyan csak 5. azonban az éllovas is csupán 3 pontra van tőle.


A Barcelona számára nehezen indult a Vardar Szkopje elleni találkozó. A macedónok agresszív 3+2-es védekezése, és Sterbik Árpád remeklése a kapuban azt eredményezte, hogy az első negyedórában többször is vezetett négy góllal a házigazda csapat. A BL címvédője aztán rendezte a sorokat, és a 20. percre megfordította az állást, a szünetre mégis háromgólos Vardar-előnnyel (15-12) vonulhattak a csapatok.

A második játékrészben már elől és hátul is jobban koncentrált a katalán csapat. A védelem csak 10 gólt engedett a hazaiaknak (akik egyetlen hétméterest sem tudtak kiharcolni), támadásban pedig a 8 gólig jutó Vael Dzsalluz, valamint 7 gólt szerző Tomás González, az ötig jutó izlandi Sigurdsson, és a hazai közönség előtt játszó Kiril Lazarov négy góljával végül behúzták az újabb győzelmet.

Ami azt jelenti, hogy a Barcelona továbbra is vezeti a csoportot, mögöttük azonban most már óriási a tülekedés: a 11 pontos Löwen mögött hárman, köztük a MOL-Pick Szeged is 10 ponttal áll a csoportban.


Eredmények, B csoport, 8. forduló:
Kristianstad–MOL-Pick Szeged 32-34
Vardar Szkopje–Barcelona 25-27
Kielce–Kolding 33-31
Löwen–Montpellier 25-21
Az állás: 1. Barcelona 13 pont, 2. Löwen 11, 3. Vardar 10, 4. Kielce 10, 5. Szeged 10, 6. Kristianstad 4, 7. Montpellier 4, 8. Kolding 2