A Barcelona klasszisa teniszvébét rendezne

Fotó: AFP / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

-

Gérard Piqué, a Barcelona védője egy, a Davis Kupától eltérő lebonyolítású tenisz világbajnokságot tervez.


Az ötletet már üdvözölte a világranglista élcsoportjának tagjai közül a spanyol Rafael Nadal, a szerb Novak Djokovic és a brit Andy Murray.


A futballista a héten feltűnt a lelátón a madridi tenisztornán és állítólag már meg is fogalmazta javaslatát a férfi tornákat szervező ATP-nek. Egy ideje tudomásom van arról, hogy Gérard Piqué egy olyan csoportnak a tagja, amely valamiféle világbajnokság szervezésében gondolkodik reagált kérdésre válaszolva Nadal az ausztrál Nick Kyrgios elleni csütörtöki nyolcaddöntős mérkőzése után sajtótájékoztatón.

A 14-szeres Grand Slam-győztes teniszező „szuper kezdeményezésnek” nevezte Piquéék ötletét, amely szerint egy tíznapos tornáról lenne szó.


Rafa Nadal is támogatja a kezdeményezést


Nadal még nem beszélt a konkrétumokról Piquével, de Djokovic már igen. „Többször is szóba került, de sokat nem tudok mondani, mert az elképzelés néhány eleme még nem hivatalos – fogalmazott a világranglista második helyezettje. – Az, hogy egy labdarúgó érdeklődik a tenisz iránt és be akar fektetni ebbe a sportba, csak pozitívumokat hozhat” – fűzte hozzá.


Úgy vélem, ez jót tenne a tenisznek, amelynek szüksége lenne egy ilyen tornára

– vélekedett a világelső Andy Murray.

Korábban létezett már csapat világbajnokság, melyet 1978 és 2012 között nyolc együttes részvételével Düsseldorfban rendeztek meg évente, de a legjobb játékosok kevés érdeklődést mutattak iránta.