A Barca legyőzte a saját magát leamortizáló Atléticót

Fotó: ANADOLU AGENCY / Albert Llop

-

Hátrányból fordítva, Messi és Suárez góljaival győzte le listavezető a második helyezettet. Az Atléti kilenc emberrel fejezte be a meccset.


A spanyol bajnokság listavezetője fogadta a második helyen álló madridiakat, akik cseppnyi megilletődöttség nélkül kezdték a meccset. A Camp Nou mintegy 90 ezer nézője előbb azt látta elhűlve, hogy Claudio Bravónak már a harmadik percben hatalmasat kell védenie Saúl Niguez pazar lövése után, a tizedik percben pedig már azért sóhajtozhattak, mert Saúl beadásánál Pique rúgott lyukat, Koke pedig köszönte szépen és megszerezte a vezetést az Atléticónak.


Koke 0-1


Nagyjából húsz percre volt szüksége a Barcának, hogy elérje a szokásos fordulatszámot, és kisebb helyzetek után a 30. percben ki is egyenlítettek a katalánok. Jordi Alba pompás lövőcsellel csinált helyet ahhoz, hogy Messi lábára tehesse a labdát, ő pedig megszerezte szezonbeli 12. gólját. Kedvenc ellenfele, az Atlético ellen pedig már a 21.-et.


Messi 1-1


Nyolc perccel később Dani Alves indított a félpályáról Luis Suárezt, az uruguayi maga elé engedte a a labdát, miközben maga mögött tartotta Giménezt, majd elrúgta a labdát a kétségbeesett Oblak alatt.


Suárez 2-1


Ennél nagyobb már csak a 45. percben lett a madridiak bánata, amikor a Messit a félpályán teljesen értelmetlenül letalpaló Filipe Luist azonnal piros lappal kiállította Undiano-Mallenco játékvezető.


Filipe Luis piros lapja


A megfogyatkozott Atlético jobb híján kontrákra rendezkedett be, és egy ilyen ellencsapás végén Griezmann majdnem ki is egyenlített: az öt és felesen belekapott egy beadásba, de pont eltalálta a vetődő Bravo lábát.

A Barca kézben tartotta a meccset, igaz, hogy nagy helyzetei nem voltak, de egyértelműen irányította a találkozót. A 64. percben pedig az uruguayi Godin gondoskodott róla, hogy végleg elszálljanak az Atlético esélyei, amikor látványosan felrúgta honfitársát, Suárezt, amiért ő is megkapta a piros lapot.


Godin piros lapja


A vendégek így kilenc emberrel fejezték be a meccset, és még Augustos Fernándezt is elveszítették sérülés miatt.

Győzelmével a Barca három pontra növelte előnyét az egy meccsel többet játszó Atlético Madrid előtt.

Eredmény:
Barcelon - Atlético Madrid 2-1 (2-1)
g.: Messi (30.), Suárez (38.), ill. Koke (10.)


KÖVESD A VS SPORTROVATÁT A FACEBOOKON IS!