A barátnője megdöngetésével dühítették a sérült, vesztes Wawrinkát

Fotó: AFP / LEON NEAL

-

A pályán és az öltözőben is nézeteltérésbe keveredett az ausztrál Nick Kyrgios és a svájci Stan Wawrinka a 4,18 millió dollár összdíjazású montreali kemény pályás férfi tenisztornán.


A két játékos második fordulós találkozóját Wawrinka hátsérülés miatt feladta a harmadik szettben, de előtte riválisa kötekedően átszólt neki a pályán: „Kokkinakis megdöngette ám a barátnődet. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom.”

A kétszeres Grand Slam-bajnok Wawrinka tavaly elköltözött családjától, és újabban a horvát teniszezővel, Donna Vekiccsel hozták hírbe – akárcsak Kyrgios Davis Kupa-csapattársát és jóbarátját, Thanasi Kokkinakist.

Magnus Norman, a világranglistán ötödik svájci játékos edzője a Twitter csevegőoldalon üzent az ausztrálnak: „Ez aljas volt. Remélem, van körülötted valaki, aki megtanít pár dologra az életről. Nagyon szomorú.”

Az ATP-rangsorban 41. Kyrgios azzal védekezett, hogy a pillanat hevében csak visszavágott Wawrinka egy korábbi beszólására.

A meccs után a Roland Garros címvédője közölte, nem ez az első alkalom, hogy Kyrgiosnak komoly viselkedési problémái akadnak a pályán, és reméli, hogy az ATP erélyesen fellép ellene.

„Nemcsak magát hergeli és csúnyán viselkedik, hanem a többi játékost, a labdaszedőket és a bírókat is sértegeti. Az öltözőben mondtam neki egyet s mást, de ez köztünk marad” – tette hozzá Wawrinka.