A baloldal biztos győzelemről mondott le Dunaújvárosban

Forrás: VS.hu

-

A gyilkossággal gyanúsított vádolt, lemondott fideszes helyére választanak képviselőt.


Gyurcsány Ferenc szerint a vasárnapi időközi dunaújvárosi választásnak nem csak helyben van jelentősége. A közös jelöltállítás elmaradása miatt a baloldal lemondott a biztos győzelemről, de az MSZP önálló indulása nem fogja befolyásolni a 2018-as szövetségi politikát – ígéri a DK elnöke, mert szerinte muszáj lesz együttműködniük.


A Fejér megyei Dunaújvárosban önkormányzati képviselőről szavazhat az érintett mintegy három és fél ezer választópolgár, mivel a 4. számú egyéni választókerület korábbi képviselője, a gyilkossággal vádolt Gál Roland (Fidesz-KDNP) lemondott mandátumáról. A képviselői posztért kilencen indulnak: két független, valamint a DK, a Fidesz, a Jobbik, a Magyar Munkáspárt, az MSZP, a PM és az SZDP jelöltje.


A Zala megyei Zebeckén a település korábbi vezetőjének halála miatt írtak ki időközi választást. A 61 választásra jogosult három jelölt közül választhatja ki az új polgármestert.

A Baranya megyei Szabadszentkirály roma választói roma települési nemzetiségi képviselőket választanak, miután két képviselő lemondott tisztségéről.