A Balatonnál is zárva maradnak a boltok vasárnap

Fotó: MTI / Varga György

-

Nem kapnak mentességet a Balaton környéki települések a vasárnapi zárva tartás kötelezettsége alól – közölte Varga Mihály gazdasági miniszter.


Nem ad felmentést a nyári főszezonban sem a vasárnapi zárva tartás alól a balatoni régióban a gazdasági tárca – derült ki Varga Mihály gazdasági miniszter állásfoglalásából, amelyet a Népszava ismertetett. A lap azt írta, elutasította Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Balatoni Szövetség kérését, hogy a nyári főszezonban nyitva lehessen valamennyi üzlet. A tárca ősszel dönt a vasárnapi boltzárral kapcsolatos szabályok esetleges módosításáról.


A Népszava azt írta: még alig indult meg a balatoni főidény, de már világosan látszanak a döntés kedvezőtlen hatásai, például a tó menti üzletekben szombaton korábban nem tapasztalt mértékű a zsúfoltság, délutánra pedig a primőráruk elfogynak. A vasárnap nyitva tartó kis boltokban friss húsárut nem lehet kapni, és egyre több vásárló panaszkodik, hogy ezekben az üzletekben gyakorlattá vált a csak a hét utolsó napján alkalmazott áremelés.