A 93. percben nyerte meg a Juve a torinói derbit

Fotó: AFP / MARCO BERTORELLO

-

Pogba bombagólt lőtt, de a Toro egyenlíteni tudott a Serie A rangadóján. Aztán ráadás harmadik percében érkezett Cuadrado.


A bajnokság rajtjánál csúnyán beragadt Juventus kínkeservesen, de behúzta a torinói derbit szombat este. A hazaiak lényegében végigtámadták a meccset, Paul Pogba bombagóljával a vezetést is megszerezték a 19. percben.Fordulás után egyenlített a Toro: Cesare Bovo elsőre a saját csapattársát rúgta ki a sorfalból, amin még nevethetett volna a hazai publikum, de a lepattanó is elé került, azt pedig könyörtelenül bevágta a léc alá.


Támadott tovább a Juve, de a gól nem akart összejönni, mígnem a 93. percben Juan Cuadrado áttörte a vendégek sáncát. A Juve pontszámban csak most érte be a Torinót, ám jobb gólkülönbséggel - és egymás elleni eredménnyel - már előtte van, a tizedik helyen.Egy furcsa stat is kapcsolódik a meccshez, amely azonban most nem jött be: az utolsó tíz, Torinónak rúgott gólból ötöt a 84. percben szerzett a Juventus. Talán nem bánták a drukkerek, hogy most nem így történt, de a győzelmet behúzta a csapatuk.

Az esti meccsen az Inter Alexis Medel nagy góljával győzött. A Pitbullnak becézett chilei a szezonbéli tizedik Serie A-s meccsén először lőtt kapura – talán próbálkozhatna többet is. A győzelemmel az Inter a tabella élére ugrott, éppen a most legyőzött Romát taszítva le onnét.


Serie A, 11. forduló:
Juventus-Torino 2-1
gól:
Pogba (19.), Cuadrado (93.), ill. Bovo (51.)


Internazionale-AS Roma 1-0
gól:
Medel (31.)
piros lap: Pjanic (73.)


vasárnap:
Fiorentina-Frosinone 12.30
Bologna-Atalanta 15.00
Carpi-Verona 15.00
Genoa-Napoli 15.00
Udinese-Sassuolo 15.00
Lazio-AC Milan 20.45


hétfő:
Chievo-Sampdoria 19.00
Palermo-Empoli 21.00