A 90 éves volt szenátor egy 40 éves férfival köti egybe életét

Fotó: AFP / JEWEL SAMAD

-

Pennsylvania állam egykori szenátora, Harris Wofford 1996-ban veszítette el a feleségét, és most kezd új életet negyven éves szerelmével.


Wofford a New York Timesba írta meg történetét. Azt mondta, egész eddigi élete két nagy szerelem története. Feleségével, Clare Wofforddal 48 évig éltek házasságban, de aztán 1996-ban a nő leukémiában meghalt. Az ex szenátor 75 éves korában találkozott Matthew Charltonnal, akinek az érdeklődése, gondolkodása és sármja is lenyűgözte a politikust.


„Nem aszerint kategorizálom magam, hogy milyen a neme annak, akit szeretek” – fejtette ki a véleményét a cikkben. „Volt egy fél évszázadig tartó házasságom egy csodálatos nővel, és most szerencsés vagyok másodjára is, hogy megtalálhattam a boldogságot”. Wofford azt írja, hogy feleségén kívül más felé soha nem érzett még ilyesmit. Wofford 15 éve él már együtt Charltonnal, sokáig nem tudott a kapcsolatáról beszélni a gyerekeinek. Mivel a legfelső bíróság lehetővé tette 2015 júniusában, hogy melegek is házasodhassanak, Woffordék is így fognak tenni április 30-án.

Wofford 1991 és 1995 között volt szenátor a demokrata párt színeiben, és polgárjogi tanácsadója volt John F Kennedynek.