A 90-es évek soha nem érhetnek véget

Fotó: Kiraly Istvan

-

Virágkorát éli a '90-es évek magyar popzenéje – derül ki a Total Dance Festival közvélemény-kutatásából. A koncertshow szervezői idén rekord számú résztvevőre számítanak, a fesztiválra már a jegyek 70 százaléka elkelt. Idén az eddigi egyedi zenei kínálat mellett új, filmes hatásokat is bevetnek, így a fesztivál komplex audiovizuális élményekkel várja a látogatókat.


A '90-es évek slágerei táncolhatók, énekelhetők, és a számtalan feldolgozásnak köszönhetően minden korosztály számára jól ismertek – derült ki a Total Dance Festival felméréséből. A válaszadók nagy százaléka hangsúlyozta, hogy a zenei kínálat mellett azért választja a rendezvényt, mert minden dalt, sőt azok szövegét is ismeri, és mert úgy látja, itt a saját korosztályával bulizhat együtt.


Dr. Alban lesz az egyik legnagyobb név


A fesztivál legkedveltebb fellépője (a szervezők rangsorolásával szemben) Dr. Alban lesz, akit közvetlenül a TNT követ. Az előadók sorából kimagaslóan sokak kedvence az UFO, a Desperado és az Ámokfutók, a résztvevők nagy százaléka ugyanis a hazai előadókat részesíti előnyben.

Az esemény idén a Total Dance Festival Cinema nevet viseli, a koncertek mellett ugyanis a legismertebb filmklasszikusokból is vetítenek majd ismert jeleneteket. „A Total Dance már a kezdetek óta nemcsak egy szimpla fesztivál, hanem egy tízórás koncertshow, ahol a zenén kívül


a legmodernebb színpadtechnikát is bevetjük, a látványról pedig táncosok, akrobaták és artisták is gondoskodnak.

Idén ezt a hangulatot próbáljuk fokozni a filmvetítésekkel, hogy a résztvevőknek komplex audiovizuális élményben lehessen részük” – monda el Kurucz Gergely, az esemény egyik főszervezője.


Látványban sem lesz hiány


A Total Dance Festivalon az idei év szurkolói himnusza is felcsendül majd Náksi Attilának köszönhetően. Ezen kívül a legismertebb dalok között a Kicsi gesztenye, a Szomorú szamuráj és a Páratlan páros is ott lesz, de a színpadon a már sok átdolgozást megélt Rythm of the night című dal is megszólal.A Vengaboys elhozza a jól ismert Shalalala la és Bom, Bom, Bom, Bom című számait, Nana pedig a Total Dance Festivalnak köszönhetően jön először Magyarországra.


További információk az esemény honlapján.