A 46 éves kapusedző kapott gól nélkül lehozta a bajnokit

-

Az angol negyedik vonalban szereplő Wycombe Wanderersnél kifogytak a kapusokból, így az edző 14 év után újra a gólvonalra állt.


Barry Richardson, a Wycombe Wanderers kapusedzője utoljára 2002-ben állt a kapuban bajnoki mérkőzésen (tétmérkőzésen pedig 2005-ben), a szombaton azonban kénytelen volt magát reaktiválni Plymouth Argyle elleni bajnokin.

A negyedik vonalban szereplő Wycombe ugyanis kifogyott a kapusokból, miután Matt Ingramot a múlt héten eladták a Queens Park Rangersnek, a Plymouth ellen kezdő 20 éves Alex Lynch pedig a 15. percben megsérült. Így került sorra Richardson, aki megmutatta, hogy nem csak tanítja, de érti is a szakmát – kapott gól nélkül hozta le a rá jutó 75 percet.Azt azért a „vészkapusnál” fiatalabb vezetőedző is elismerte, hogy sok dolga nem akadt az öreg harcosnak, miután a védelem igen nagy gondot fordított rá, hogy távol tartsa a kapujától a hazaiakat. Így is volt azért négy komolyabb védése Richardsonnak.

„Barry lett a legidősebb játékos, aki pályára lépett a Wycombe színeibeni, és nem csak, hogy nem kapott gólt, de, ha jól tudom, akkor a szezonban ő az első, akinek nem tudott hazai pályán betalálni a Plymouth. Ettől persze a jövő héten még nem ő fog kezdeni” - mutatott a kelleténél kevesebb hálát Gareth Ainsworth vezetőedző.

A kapusok között nem ritka a hosszú karrier, az olaszok világbajnoka, Dino Zoff, és az angolok 1966-os vb-győztese, Gordon Banks is 41 évesen vonult vissza, míg az ugyancsak angol Peter Shilton 47 volt, amikor befejezte a pályafutását – 1005 bajnoki mérkőzéssel a háta mögött.