A 4-es metró már megint ihletet nyújtott

Fotó: VS.hu/Zagyi Tibor / VS.hu/Zagyi Tibor

-

HÁTTÉR

A fingerstyle gitáros Petruska András első lemezének címe Metropolita, témája pedig a frissen átadott, majd egy időre le is állt 4-es metró.


A tegnap egy meghibásodott kocsi miatt szünetelő metró korábban egyenesen múzsaként szerepelt Wattamen Metrómulatós című számában. Most újabb zenész dalol mindannyiunk metrójáról. Petruska a lemezt pénteken mutatja be az Eötvös10-ben.

A városszociológus végzettségű gitáros azt mondta, mindegyik csomóponthoz tudott történetet kötni, célja pedig egy „zenei képeslap” készítése volt Budapestről. Számára a népzene az elmúlt évek nagy felfedezése, ami olyan erővel hatott rá, mint a Beatles vagy a rock and roll.

Az MTI közleményét idézve: „a Keleti pályaudvar zenéjében a dinamikus moldvai tánczenét a rock and rollal ütköztette, a Rákóczi térben egy gyanúsabb, sötétebb éjszakai világot illusztrált zenei megoldásokkal, a Fővám tér nyüzsgését pedig a cimbalom bevonásával jelenítette meg”. Kíváncsian várjuk!


Petruska András

„A tíz állomás és a tíz dal tíz különböző arca ugyanannak az egységnek, amit Budapestnek hívunk. Ezek nagyon elkülöníthető, látszólag egymástól független hangulatok és színek, de számomra kiadnak egy új minőséget, ami egy ideális rock konceptlemez megírásának lehetőségét jelentette.”