A 32 éves Rickie Lambert hivatalosan is a Liverpoolé

Fotó: Getty Images / Mike Hewitt / Getty Images / Mike Hewitt

A gyerekként elpasszolt Lambert tizenhét év elteltével ismét a Liverpool csapatában focizhat, volt egyesülete négymillió fontot fizet érte a Southamptonnak.


„Nem tudom elhinni. Imádom ezt a klubot, nehéz szavakba önteni az érzést.” - mondta Rickie Lambert, akinek az elmúlt időszakban bejött az élet: először gyári munkásként dolgozott, majd sokáig csak alsóbb osztályokban játszott, de 31 évesen bemutatkozhatott az angol válogatottban, ahol első labdaérintésével gólt szerzett.

Az elmúlt években a semmiből feltűnt csatár 225 fellépésén 117 gólt lőtt a Southamptonban. „Mindig arról álmodtam, hogy a Liverpoolban játszhassak, ám nem gondoltam, hogy valaha lesz erre lehetőségem” - nyilatkozott boldogan a sajtónak a régi-új szerzemény, aki azt is elárulta, hogy a vébére készülő angol válogatott edzőtáborában Steven Gerrardot, a Liverpool és a nemzeti csapat kapitányát már a hivatalos bejelentés előtt félrehívta, és elújságolta neki a dolgot.

Brandon Rodgers vezetőedző is beszélt az új igazolásról a csapat honlapjának: elmondása szerint Lambert az egyik legkomplettebb futballista, akit életében látott. Jó a levegőben, büntetőspecialista, és a legkülönbözőbb helyzetekből képes gólt szeretni. Végül az edző így summázta véleményét: „Úgy gondolom, hogy fantasztikus futballista, és bármelyik csapat ellen hasznos lehet.”

A játékos nyílt levélben búcsúzott előző csapata szurkolóitól, melyben megköszöni az elmúlt öt évet, és kijelenti: mindig a szívében őrzi majd a drukkereket.