A 2023-as atlétikai vébére pályázhat Magyarország

Fotó: MTI/AP / Matt Dunham

-

Budapesten tárgyal a nemzetközi szövetség elnöke.


Magyarország pályázhat a 2023-as atlétikai világbajnokságra – jelentette Gyulai Miklós, a Magyar Atlétika Szövetség elnöke a nemzetközi szövetség Budapesten tartózkodó elnökének, Sebastian Coe-nak.

Gyulai Miklós a MASZ alapításának 120. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi sajtótájékoztatón azt mondta, az elmúlt több mint száz évben a magyar atlétika volt nagyon jó és nagyon rossz helyen is, ám 2012 óta a kiemelt kormányzati támogatásnak köszönhetően ismét rá tudott lépni arra az útra, amely oda vezetheti a sportágat a magyar sporttérképen, ahova tartozik.

"Ennek fontos lépése a mai bejelentés: ha a feltételek és a helyzet megfelelő lesz, a MASZ megpályázza a 2023-as szabadtéri atlétikai világbajnokság rendezését" – jelentette be.

"A MASZ vezetőivel folytatott délelőtti megbeszélésen elégedetten néztem a tervezett budapesti atlétikai stadionról készült dokumentumokat. Budapest 2004-ben remek fedett pályás vb-t rendezett, biztos vagyok abban, 2023-ban sem lenne ez másképp" – mondta Coe.