A 16 éves sztárt behívta a válogatottba Bernd Storck, Nikolicsot nem

Fotó: Getty Images / Michael Steele

-

A szövetségi kapitány kihirdette bő keretét az Oroszország és Andorra elleni meccsekre. A 16 éves Szoboszlai Dominik is meghívót kapott.


Száz éve nem mutatkozott be a magyar válogatottban olyan fiatal labdarúgó, mint a most 16 éves Szoboszlai Dominik. A Salzburgban játszó középpályás viszont most lehetőséget kaphat Bernd Storck szövetségi kapitánytól, mert benevezte a fiatal játékost az Oroszország és Andorra elleni mérkőzés bő keretébe.
Névrokona, a szintén középpályás Nagy Dominik is a meghívottak között van, a Legia Varsó játékosára tavaly figyelt fel Storck. Nagy Dominik már 17 évesen bemutatkozott az NB 1-ben pécsi játékosként, de igazán a Ferencváros színeiben figyelt fel rá a közönség és a külföldi csapatok. Januárban végül a lengyel Legia Varsó ajánlatát fogadta el, ahol az utóbbi egy hónapban 3 gólt szerzett.
A meghívottak között van még Elek Ákos, aki Kazahsztánban játszik, és Kocsis Gergő, a Dunaszerdahely hátvédje. Az MLSZ honlapja azt írja, Storck egyeztetett Nemanja Nikolics menedzserével is. A magyar játékos vezeti az Egyesült Államok bajnokságának góllövőlistáját, és klubja, a Chicago Fire nem engedi őt haza, hiszen június 4-én és 10-én is bajnoki mérkőzést játszanak.

Június 5-én Oroszországgal játszik barátságos mérkőzést a magyar csapat a Groupama Arénában, négy nappal később pedig Andorrába utazik egy Vb-selejtezőre.


A légiósok, akiket Storck meghívott

Kapusok:
Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Greuther Fürth)
Védők:
Bese Barnabás (Le Havre), Lang Ádám (Dijon), Kocsis Gergő (DAC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Középpályások:
Nagy Ádám (Bologna), Elek Ákos (FK Almati), Szoboszlai Dominik (RB Salzburg), Dzsudzsák Balázs (Al-Vahda), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Sallai Roland (Palermo), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczesin), Kalmár Zsolt (Bröndby), Stieber Zoltán (Kaiserslautern)
Támadók:
Szalai Ádám (Hoffenheim), Priskin Tamás (Slovan Bratislava)

A szövetségi kapitány jövő héten egyeztet az NB I-es edzőkkel, és ezután hirdeti ki a teljes keretet.