A 13. leggazdagabb magyar raktárából indul a határra a honvédség

-

Felcsuti Zsolt az MPF Csoport barcsi gyártelepének egy részét bocsátja ingyen a katonaság rendelkezésére – tudta meg a Napi.hu.


A gazdasági lap emlékeztet arra, hogy egy másik milliárdos, Demján Sándor is segítséget nyújt menekültügyben, de míg ő a menekültek ellátásához adott egymillió eurós – azaz körülbelül 300 millió forintos támogatást, addig Felcsuti Zsolt a Magyar Honvédségnek.

A Napi.hu kiadásában megjelenő 100 Leggazdagabb idei listáján a 13. helyezett Felcsuti Zsolt vagyonát 52 milliárd forintra értékelték. Cége az MPF Csoport hazai multinacionális vállalkozás, amely az európai piac egyik legjelentősebb barkácsgéptartozék-gyártója. Mint a Napi.hu írja, az MPF Csoport barcsi gyárában 100 ezer négyzetméteres ingatlant – irodákat és raktárakat – kap a Honvédség, díjmentesen, és így a magyar-horvát határ közelében katonákat és rendvédelmi eszközöket helyezhet el.

Az MPF Csoport közölte, hogy a Barcsi gyárának részleges katonai célokra történő hasznosítása nem befolyásolja, az MPF üzemének tevékenységét.