99 késszúrással ölte meg feleségét a Delej utcában

-

Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésnek tartja a férfi tettét, aki azon rágott be, hogy a nő nem köszöntötte fel a születésnapján.


A vádirat szerint a vádlott együtt élt volt feleségével - a sértettel - a Budapest VIII. kerület Delej utcai társasház egyik lakásban.

Idén február 11-én a vádlott összeveszett a nővel, aki aznap elmulasztotta felköszönteni a vádlottat annak 57. születésnapján. A vád szerint a veszekedés során a vádlott lehúzta a redőnyt, kiment a konyhába, ahol magához vett egy kést, majd azzal hátulról többször megszúrta a sértettet.

A nő próbált védekezni, ekkor azonban a vádlott magához vett egy másik kést is, és mindkét késsel összesen 99-szer megszúrta a sértettet. A bántalmazás következtében a nő rövid időn belül életét vesztette.

A férfi ezután egy nagyméretű, átlátszó nejlonnal letakarta a sértett holttestét, majd a nejlon alá légfrissítőt fújt. Ezután még két napot töltött el a lakásban a sértett holtteste mellett mindaddig, amíg a szomszédok bejelentésére a rendőrök megjelentek a helyszínen, ahol a cselekményt felfedezve a vádlottat elfogták.

A jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő férfival szemben a vád különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, amelynek a törvény szerinti büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztés – áll a Fővárosi Főügyészség közleményében.