Terrorista fenyegetés lehet a 96 éves veterán kisautója

-

A idős férfi a harcolt a második világháborúban, és a bergen-belseni koncentrációs tábor felszabadításánál is ott volt.


Frank Curtis, most 96 éves, harcolt a II. világháborúban is, de most olyat tapasztalt, ami még így is meglepte – számolt be róla az Independent.. Mozgássérült kisautójával parkolt le egy londoni bevásárlóközpontnál, hogy anélkül induljon el vásárolni. Mire visszaért egy passzív-agresszív feljegyzést ragasztottak járművére.


A bevásárlóközpont menedzsmentje ugyanis arra kérte, hogy ne hagyja a kisautóját felügyelet nélkül, mert a terrorista cselekmények fényében ez „elfogadhatatlan gyakorlat”.

A férfi természetesen nem értette az egészet, mint ahogy egy helyi lapnak mondta,


Teljesen értelmezhetetlennek tartom ezt, hiszen a környéken rengeteg autó parkol, amelyeket tele lehet pakolni robbanóanyaggal, és az sokkal nagyobb fenyegetettséget jelent, mint a nyitott kisautóm.

A bevásárlóközpont szóvivője szerint sem volt megfelelő a szöveg. A férfinek is írtak egy levelet, amelyben elnézést kérnek, valamint azt is kérik tőle, hogy továbbra is hozzájuk járjon étterembe és vásárolni. A feljegyzést szerinte a biztonsági személyzetük egyik tagja ragasztotta fel, mert az utóbbi időben nagyon sok ilyen járművet hagynak ott, gyakran hosszú időre.