90 másodperc hírnév a nemzetközi startup sikerekért

Forrás: Facebook/Startup Live

-

Öt év után újra Budapestre érkezik a Startup Live, ahol a legígéretesebb startupok versenghetnek egymással a Pioneers Ventures, a Speedinvest, a WhatAVenture és a Conda befektetői támogatásáért.


A február 17. és 19. között megrendezett eseményen az induló csapatoknak három napjuk lesz arra, hogy a hazai és nemzetközi mentorok szakmai hozzájárulásával az ötletből üzleti tervet kovácsoljanak. A megmérettetésen azok a startupok vehetnek részt, melyek a rendezvényt megelőző pitchen legalább három résztvevő támogatását és szavazatát megszerzik - írja a ComputerWorld.

Az egész hétvégén át tartó, intenzív mentorprogramra bejutott indulók aztán 90 másodpercet kapnak arra, hogy lenyűgözzék a zsűrit ötletükkel, s mindezt azért, hogy győztes csapatként részt vehessenek Európa egyik legnagyobb startup találkozóján, a Pioneers Festivalon. A bécsi rendezvény kitűnő lehetőséget kínál a résztvevő csapatoknak a piac- és kapcsolatépítésre, így a tét nem kicsi.

A Startup Live rendezvénysorozat célja, hogy Európa-szerte lehetőséget nyújtsanak a kezdő vállalkozásoknak arra, hogy ötletükből üzletet építhessenek. A szervezők olyan csapatok jelentkezését várják, akik szeretnének a következő szintre lépni – legyenek akár az ötlet, akár már a prototípus fázisában. A Startup Live versenynek az elmúlt években több mint 75 állomása volt mintegy 40 országban, programjaikon pedig több mint 6500 startup és 500 mentor vett részt szerte Európában.

A megmérettetésre a Startup Live weboldalán lehet jelentkezni.