870 polgármestert hívhat Kocsis a bevándorlásellenes konferenciára

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Jövő szombatra tervezik a konferenciát, amelyre azoknak a településeknek a vezetőit várják, akik támogatják a kormány politikáját, jelentette be Kocsis Máté józsefvárosi polgármester.


Kocsis Máté azt mondta: eddig 871 település képviselő-testülete kötelezte el magát nyilatkozat elfogadásával a kormány migrációs politikája mellett.

A konferencián az illegális bevándorlás okozta problémák mellett arról is beszélnek majd, hogy mivel tudják segíteni a kormány munkáját az illegális bevándorlással kapcsolatban és a kötelező bevándorlási kvótáról kezdeményezett népszavazást. Érdekeltek a referendum sikerében, ezért kampányolni is fognak érte, mondta.

"Nagyon fontos dolog, hogy a jogtalan, értelmetlen és veszélyes kvótát a brüsszeli bürokraták ne tudják ráerőltetni se Magyarországra, se egyes településekre" - jelentette ki.

Magyarországnak mintegy 1300 menedékkérőt kellene átvállalnia Olaszországból és Görögországból, de erre egyelőre még ígéretet sem tett, ahogy Horvátország, Szlovénia, Szlovákia és Ausztria is ki akar maradni a menekülők kvóták szerinti szétosztásából. Február elejéig egyébként az uniós tagországok csak összesen mintegy 500 menedékkérőt vettek át.