86 emberrel végzett a Boko Haram Nigériában

-

Újabb mészárlást rendezett szombaton a Boko Haram. Összesen 86 emberrel végeztek Északkelet-Nigériában.


Egy fán bújt el az a túlélő, aki azt állítja, látta, ahogy az iszlamisták gyújtóbombákkal lángba borították a falu kunyhóit, és hallotta a gyermekek sikolyait, ahogy azok élve elégtek – írja a New York Times.


Halottak lepték el egy Dalori nevű falu, és két közeli menekülttábor utcáit. A Boko Haram szülővárosától, Maiduguritól mindössze 5 kilométerre található táborokban 25 ezer menekült lakik.

A támadás, amelyben 3 öngyilkos merénylő is részt vett 4 órán keresztül zajlott. Az egyik túlélő, Alamin Bakura telefonon számolt be a történtekről az Associated Pressnek. Bakurának több családtagját is megöltek.

Sokaknak sikerült elmenekülniük egy másik faluba, a közeli Gamoriba, ám ott is felrobbantotta magát 3 női öngyilkos merénylő. A Daloriba kiérkező katonai egységek sokáig nem tudták felvenni a küzdelmet a jobban felfegyverzett terroristákkal. Az iszlamistákat csak akkor sikerült megfutamítani, mikor megérkezett a nehézfegyverzettel is rendelkező erősítés.

A kormányerőknek tavaly sikerült számos területről kiűzniük a Boko Haramot, azóta viszont a szervezet előszeretettel támad puha célpontokat.