85 éves nőtt ütöttek tarkón a szigetszentmiklósi rablók

-

Összesen három alkalommal raboltak, senkit sem kíméltek.


A 35 éves B. Olivér és a 21 éves T. Sándor szigetszentmiklósi lakosok két nap alatt háromszor is raboltak a városban. Az egész azután derült ki, hogy március 18-án este 8 körül az egyik sértett ingatlanának ajtaját berúgták, a szekrényben kezdtek el kutakodni, valamint a férfi zsebéből az aprópénzt, a bankkártyáját és a mobiltelefonját is elvették.


Már kimentek a házból, amikor a sértett utánuk ment, hogy legalább a pénzét ne vegyék el, mert abból kéne megvennie a gyógyszereit. A két rabló erre visszafordult, és ököllel elkezdték verni a férfit, még mikor a földre került, akkor is többször belerúgtak.

A sértett feljelentést tett, a rendőrök 20-án hajnalban csaptak le a két rablóra házukban (erről a cikk végén talál videót). Ekkor derült ki, hogy 18-án, az előző eset után jártak egy másik ingatlannál is, ott a kerítésen átugorva egy vasrúddal kifeszítették egy tároló ajtaját, és az abban tárolt vasakat elvitték, hogy majd később túladnak rajtuk.

A házba is bementek, miután betörték az egyik ablakot, a zajra azonban felkelt a házban lakó 85 éves idős nő, akit tarkón ütöttek, ettől térdre zuhant, a két férfi pedig elmenekült a helyszínről.

Másnap, azaz 19-én is folytatták volna a rablást, az utcán kötöttek bele egy 24 éves fiatalba. Az idősebbik tettes a nyakát megfogva egy kerítéshez nyomta az áldozatot, és a pénzét követelte. A fiú azt mondta neki, hogy nincs nála pénz, erre az idősebbik tettes ököllel megütötte.

A rendőrök rablás gyanúsítottjaként hallgatták ki a két férfit, előzetes letartóztatásukat is kezdeményezték – írta a police.hu.