8000 menekült érkezett Hegyeshalomra csak szombaton

-


Éjfél óta már öt vonat érkezett a hegyeshalmi vasútállomásra Gyékényesről és Zákányról a tudósító szerint. A rendőrség még egy vonat indulásáról értesült Hegyeshalom felé, de további vonatok is érkezhetnek még a nap folyamán.


Az M1 tudósítója beszámolt arról, hogy a hegyeshalmi vasútállomásról a migránsok rendőri kísérettel vonulnak az osztrák–magyar kishatár felé. Ott önkéntesek, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt munkatársai várják őket élelmiszerrel, itallal, valamint ruhákkal – mondta.


Beremend: 600

Újabb, mintegy hatszáz tagú migránscsoport lépte át a magyar–horvát határt a Baranya megyei Beremendnél szombaton – számolt be az M1 aktuális csatorna tudósítója. A Horvátország felől érkező migránsokat a magyar határőrizeti szervek hat csuklós buszra szállították át, Magyarbóly vasútállomására vitték őket, onnan vonattal utaznak tovább.

Miután az időjárás hűvösebbre fordult, konténereket telepítenek a határátkelőhöz, amelyek melegedőként szolgálnak a migránsoknak és a rendőröknek egyaránt.

A műszaki határzár építése Beremendnél is jól halad, látható, hogy Siklós és Magyarbóly irányába áll a kerítés, amelyről már csak az úgynevezett hattyúnyak és a pengésdrót hiányzik.

Theisz Ferenc (Fidesz-KDNP), Beremend polgármestere az MTI megkeresésére elmondta: az önkormányzat lehetőségeihez mérten igyekszik segíteni a határőrizeti szervek munkáját. Mobil WC-ket vittek a határállomásra, és közmunkások végzik az átkelő takarítását, a hulladékok összegyűjtését.