80 ezer dollárt kapott a pandatámadás áldozata

Forrás: Thinkstock

-

A világ legcukibb állatainak kikiáltott pandák végső soron medvék – ha rohan egy felénk a vadonban, az nem jelent túl sok jót. Guan Quanzhi ezt a rosszabbik úton tanulta meg.


Guant ugyanis egy rohamozó vad panda harapta meg a lábán, miután az állatot erdészek kergették be a pórul járt férfi farmjára. A hatóságok azt hitték a pandára, hogy beteg, ezért akarták elfogni. Guan beperelte az erdészeti hatóságokat, mivel 7 órás műtéten kellett átesnie az esetet követően és feltehetően további beavatkozásokra is szüksége lesz - írja a BBC.


Bár a pandák nem vérszomjukkal lopták be magukat a köztudatba, erős állkapcsuknak és méretes fogaiknak köszönhetően harapásuk komoly sérüléseket okozhat.

Mikor a hatvanas éveiben járó Guang szembe találta magát az erdészek elől menekülő pandával, egyből lefagyott. Ez feltehetően hiba volt, mert a panda beleharapott a lábába. „Egy éles fájdalmat éreztem, és a vérem azonnal elkezdett folyni”– mondta a megtámadott férfi, aki szerint az elnyert 80 ezer dollár fedezni fogja a kórházi költségeit.