8 napot élt túl a föld alatt az elásott kínai csecsemő

-

Az esővíz - és egy gyógynövényt gyűjtő nő - mentette meg annak az újszülöttnek az életét, akit elevenen elástak. Hogy pontosan ki, azt nem tudni. A gyerek szüleit bizonyíték hiányában nem vették őrizetbe, több rokonát viszont igen.


A kisfiú nyúlszájjal született, ezért akartak tőle megszabadulni a szülei - derült ki a Daily Mail cikkéből. A gyerek sírását egy középkorú nő hallotta meg, miközben gyógynövényt gyűjtött. A nő azt hitte, hegyi kísértetet hall, ezért ijedtében a közeli buddhista templomba rohant segítségért. Egy pappal tért vissza a helyszínre. A 75 éves Zhao Shimin rájött, hogy egy gyerek sír egy olyan területen, ami tele van jelöletlen sírral. Azonnal értesítette a rendőrséget, ők találták meg a bébit.

A csecsemőt egy dobozban ásták a földbe, öt centi mélyre. A dobozban a rendőrök találtak takarót és egyéb dolgokat is. A gyereket nagyon rossz állapotban szállították kórházba, néhány napra inkubátorba került.

Az orvosokat is megdöbbentette a gyerek állapota: kiderült, föld is került a tüdejébe. Az orvosok szerint az eső miatt élhette túl ezt az egészet.

A hatóságok több embert letartóztattak, köztük a gyerek nagyanyját és több rokonát. A szülőket viszont bizonyíték hiányában nem vették őrizetbe. A házaspárnak egyébként van már egy lánya.