8 évet kapott a gyerekeket szexuálisan molesztáló volt rendőr

-

Az ítélet most lett jogerős.


Az elsőfokú döntést helybenhagyva jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélt egy volt rendőrt felügyelete alatt álló személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak, illetve annak kísérlete miatt a Zalaegerszegi Törvényszék.

A férfi 2011 novemberében részegen szexuálisan közeledett kiskorú gyereke náluk vendégeskedő iskolatársához. A fiú ellenkezett, többször is megütötte a férfit, majd az ágy alá bújva vészelte át az éjszakát.

A férfit vádolták azzal is, hogy fél évvel később egy kiskorú kislányt is molesztált. A kislány anyja és a vádlott együtt volt, a férfi többször is vigyázott a gyerekre. Egy éjszaka zaklatta az alvó gyereket, a kislány megijedt és felébredt, amikor a vádlott elaludt, kimászott az ablakon.

A férfi tagadta a vádakat, azt mondta, ez „gyermeki fantázia szüleménye.”

A bíróság viszont hitelesnek tartotta a sértetti vallomásokat, így azok, valamint a szakértői vizsgálatok, vélemények és bizonyítékok alapján elítélte a férfit. Súlyosbító körülményként vették figyelembe, hogy a férfi akkor még rendőr volt, így megingatta a rendőrségbe vetett közbizalmat is. Az elsőfokú ítélet ellen fellebbeztek, a másodfok azonban helybenhagyta a végzést.