74 országból érkeztek a Magyarországon menedéket kérők

-

A júliusi-augusztusi adatokat ismertette a bevándorlási hivatal.


A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) adatai szerint júliusban 31 287-en, augusztusban már 47 094-en nyújtottak be menedékkérelmet. A kérelmet benyújtók nyolc európai, harmincnyolc afrikai, öt amerikai, huszonkét ázsiai és egy óceániai országból érkeztek, csaknem hatszáz ember ismeretlen állampolgárságúként szerepel a nyilvántartásban – írta a Magyar Hírlap.


A lap összegzése szerint a Magyarországra érkezők közül legtöbben szíriainak vallották magukat: júliusban 12 475-en, augusztusban 23 130-an érkeztek innen. Sokan jöttek Afganisztánból (innen augusztusban 10 437 embert regisztráltak), valamint Pakisztánból (innen augusztusban 6136-an jöttek). Egy hónap alatt a bangladesiek száma a két és félszeresére, az irakiaké egyharmadával, a pakisztániaké hatvankét százalékkal emelkedett, a magukat szíriainak vallók száma pedig csaknem megduplázódott.


Hétvégén napi 8 ezren érkeztek

A police.hu-n közölt adatok szerint szombaton és vasárnap is csaknem 8 ezer migránst fogott el a rendőrség. Így ezen a két napon érkezett októberben eddig a legtöbb menekült.