72 éves férfin ütött rajta a TEK

-

A 72 éves férfi elmondása szerint önvédelmi célból tartott otthonában engedély nélkül fegyvert, mivel korábban már kétszer is feltörték a házát. Illetve háromszor: ezúttal a TEK rontott be hozzá.


72 éves férfin ütött rajta a TEK

A 72 éves A. Gergely elmondása szerint önvédelmi célból tartott engedély nélkül fegyvert Nyékládháza és Emőd közti hétvégi házában. Erről a Borsod Online-nak nyilatkozott. Mint hozzátette: kora miatt már nem tarthatna ilyen eszközt, viszont eddig kétszer törték fel a házát, és loptak el már tőle bort, pálinkát és anyanyulat is.


Nemrég költözött hozzá 93 éves édesanyja is, és mivel hallott az idősek elleni támadásról, úgy döntött, védekeznie kell a betolakodókkal szemben. Fegyvert viszont kora miatt nem tarthatott volna. „Áramot nem vezethetek a kerítésembe, mert úgy járok, mint az a kesznyéteni gazda, a borba se rakhatok fagyállót. Ha harapós kutyát veszek, az még a végén kárt tesz a gyerekekben, a riasztók meg nem érnek semmit; mire ideér a segítség, mind a kettőnket megölhetnek. Ezért döntöttem úgy, hogy veszek egy kispuskát az ónodi vásárban” – mondta A. Gergely a Borsod Online-nak.

A rendőrség információja és gyanúja szerint viszont esetenként a szomszédjait is fenyegette a kispuskával. Egyik utóbbi tett bejelentést az engedély nélkül tartott fegyverről, a Terrorelhárítási Központ pedig november 12-én ütött rajta a férfin. Házkutatás eredményeként fegyvereket, éles lőszereket és hozzájuk tartozó alkatrészeket foglaltak le. A férfi azt mondta a kiérkező rendőröknek, hogy hozza a kulcsot, de azok szétrúgták a kaput, a sárba fektették, a hátára térdeltek és megbilincselték őt.

A férfi szabadlábon védekezhet, de a nyomozati bíró november 14-én megtiltotta neki, hogy elhagyja lakhelyét.