70 párizsi reptéri munkásnak vették el az engedélyét a mészárlás után

Fotó: AFP / DOMINIQUE FAGET

-

Az Orly és Charles de Gaulle repülőtéren is tartanak a potenciális radikálisoktól, ezért több dolgozójuknak visszavonták a biztonsági engedélyét. 4000 alkalmazottat néztek át.


Az egy hónappal ezelőtt történt párizsi terrortámadás után hetven alkalmazottól vonták vissza a biztonsági engedélyt a párizsi repülőtereken, ezzel akarják elérni, hogy egyetlen potenciális szélsőséges se dolgozzon a forgalmas közlekedési csomópontokon. Ezenkívül négyezer alkalmazott szekrényét is átvizsgálták a 85 ezer dolgozót foglalkoztató repülőtereken – írta a Telegraph.


A hatóságok célkeresztjébe azután kerültek hangsúlyosan a repülőterek, hogy kiderült, a párizsi merényletek kitervelője, Abdelhamid Abaaoud a Charles de Gaulle repülőteret is meg akarta támadni, illetve azután, hogy kiderült, az orosz utasszállítóra, amely Egyiptomban zuhant le, egy repülőtéri alkalmazott csempészte fel a bombát.

A biztonsági engedély visszavétele nem új jelenség, az év elején történt Charlie Hebdo-támadás után már több tucat dolgozóét vonták vissza.