70 év után talált rá a világháborús veterán az elvesztett szerelmére

-

A 93 éves Norwood Thomas és a 88 éves Joyce Morris 70 évvel az első találkozásuk után ismét karjaikba zárhatták egymást. A háború alatt ismerkedtek meg, majd egy félreértés miatt szakadtak el egymástól hosszú évtizedekre.


Thomas az amerikai légierő 21 éves ejtőernyőse volt, mikor nem sokkal a normandiai partraszállás előtt Londonban megismerte az akkor még csupán 17 éves brit lányt – írja a Guardian.


A háborút követően a férfi visszaköltözött az Egyesült Államokba, ám a pár még sokáig levelezett egymással. A távolság ellenére a szerelmük nem lankadt, és Thomas egyik levelében arra kérte Morrist, hogy költözzön hozzá Amerikába és legyen a felesége. A nő azonban valamit félreértett: azt hitte Thomas talált helyette valaki mást, ezért nem írt többet a férfinak.

Végül mindketten megházasodtak. Thomas felesége 2001-ben elhunyt, Morris pedig 30 év után elvált a férjétől. Az asszony tavaly megkérte az egyik fiát, hogy segítsen neki Thomas nyomára akadni az interneten. A férfi neve egy, a partraszállásról szóló cikkben bukkant fel egy virginiai újságban.Morris és Thomas Skype-on vették fel a kapcsolatot. Miután a történetük nem várt nyilvánosságot kapott az interneten, több százan adakoztak Thomasnak, hogy elrepülhessen Virginiából Ausztráliába, és újra láthassa rég elvesztett szerelmét.

„Ez a legnagyszerűbb dolog, ami csak történhetett velem” – mondta a találkozásukkor a meghatódott Thomas. „Helyes. Csodálatos időt fogunk eltölteni” – válaszolta Morris. Az újra egymásra talált pár a Valentin-napot is együtt tervezi tölteni.