7 millió híján 2,4 milliárdba kerül a regionális vízművek értékelése

Fotó: MTI/Marjai János / MTI/Marjai János

-

A kiírásra egyetlen konzorcium jelentkezett. Hiába számított volna a legelőnyösebb ajánlat, miután csak egy jelentkező volt, az ár végül nem számított.


Az öt regionális vízmű által kezelt önkormányzati vagyont a becsült 2 milliárd 991 millió forint helyett 2 milliárd 393 millió forintért értékeli fel az Állami Regionális Vízművek Közművagyon Értékelő Konzorciuma, amely egyetlen ajánlattevőként nyerte meg a hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést. Az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A közbeszerzést a regionális vízművek írták ki, de a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. képviselte őket. A nyertes konzorcium vezetője az ECOELINE Zrt., a tagja pedig a BDL Környezetvédelmi, Tervező, Szolgáltató és Tanácsadó Kft.

Öt regionális vízmű által üzemeltetett, önkormányzati tulajdonú víziközmű-vagyonról kell átfogó vagyonértékelést elkészíteni, amelyek a következők: Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt., Dunántúli Regionális Vízmű Zrt., DMRV Duna Menti Regionális Vízmű Zrt., Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt., Északdunántúli Vízmű Zrt.

A kiírásban az összességében legelőnyösebb ajánlat lett volna a nyertes, az értékelésnél túlsúlyos volt a vállalási ár. Miután csak egy ajánlattevő indult a tenderen, így ennek nem volt jelentősége.