7 éves gyereknek vették meg a milliárdos gyémántokat

Fotó: MTI/EPA-KEYSTONE / MARTIAL TREZZINI

-

A hongkongi ingatlanbefektető, Joseph Lau vette meg rekordáron a drágakövet, amit azonnal "Blue Moon of Josephine"-nek nevezett el. A 14 milliárd forintnak megfelelő svájci frankért megszerzett gyémánt előtt egy nappal egy rózsaszínűt is vett a gyereknek - azt 8 milliárdért.


Joseph Laut tavaly elítélte a makaói bíróság, amiért megpróbálta megvesztegetni az egyik korábbi minisztert, hogy megszerezzen egy fejlesztési területet. Lau nem volt Makaón, amikor az ítéletet kihirdették, és mivel a két különleges igazgatású kínai területnek, Makaónak és Hongkongnak nincs egymással kiadatási egyezménye, szinte biztosan nem kell leülnie a büntetését.

A ritka kék gyémántot a Sotheby's, a rózsaszínt, amely a "Sweet Josephine" nevet kapta, a Christie's árverezte el. A "Blue Moon" (Kék Hold) több rekordot is megdöntött: egyrészt ez lett a valaha volt legdrágább gyémánt, másrészt a legdrágább ékszer, amit valaha árverésen értékesítettek.

A gyűrűbe foglalt kő. 48.6 millió svájci frankért kelt el - az eddigi rekordot a Graff Pink, egy 24,76 karátos rózsaszín gyémánt tartotta, melyet 46,1 millió dollárért vett meg 2010 novemberében Laurence Graff ékszerkereskedő Genfben.

A 64 éves ingatlanmágnás már korábban is vásárolt a lányának egy 9.5 millió dollárt érő gyémántot, amit "Star of Josephine"-nek (Josephine csillaga) nevezett el. A kislányon kívül másik két lánya is van a korábbi partnerétől.