7,5 milliárd forintért vehet meg három épületet a CIB-től

-

Kettő a Szabadság téren, a harmadik Bel-Budán található.


A CIB Bank hétfői közleménye szerint az 1900 körül neoreneszánsz stílusban épült, V. kerületi, Szabadság téri épület két éve üresen áll, 2013-ig a CIB Bank székháza volt. Irodaként átalakítás nélkül használható, de átépíthető lakóházzá vagy szállodává is. Az ajánlat a szomszédos, Honvéd utcai lakóház földszinti, galériás üzlethelyiségére is vonatkozik, amely az átalakítás keretében összeépíthető a fő ingatlannal, vagy külön is hasznosítható. A két ingatlan irányára együttesen – általános forgalmi adó nélkül – 18 millió euró.


A harmadik, bel-budai épület a Medve utcában található, a CIB Bank II. kerületi, Medve utcai központjához közeli, kiegészítő irodaépületként működött 2013-ig. Irányára általános forgalmi adó nélkül 6,5 millió euró.

A CIB Csoport a nemzetközi ingatlan-tanácsadó céget, a Cushman & Wakefieldet bízta meg az ingatlanok értékesítésével.

A három ingatlant kétfordulós pályázat keretében kívánják eladni. A nem kötelező érvényű ajánlatokat november közepéig lehet benyújtani a megbízott ingatlan-tanácsadónak. A második körbe továbbjutók december végéig küldhetik be kötelező érvényű ajánlataikat. A nyertes pályázók a tervek szerint 2016 márciusában vehetik birtokba az ingatlanokat – közölték.